Labai užsimaniau silkės ,bet silkė''patale'' ar tradicines silkės jau buvo atsibodus todel nusprendžiau kaip visada padaryti kašką pagal save . Tad gavosi tiesiog fantastiškas rezultatas.
Jum reikės :
- Silkės aliejui gali būti marinuota .Pas mane puse tokios ,puse tokios. Kiekis pas mane gavosi gal 5 filiukės jūs galit deti pagal save ko daugiau norit garnytro ar silkės.
- 1 ar dviejų svogūnų .
- Geros saujos šaldytos ar nedidelės šviežios smulkintos paprikos.(buvau labai daug prisipirkus paprikų ir ,kad nesugestų susismulkinau ir užsišaldžiau labai gerai troškiniams ar kepimui :) sriuboms )
- Vakuotos voveraitės iš pusės litro stiklainiuko išsiėmiau gal apie puse ,bet nedaugiau :)
- Cukraus 1 v.š
- Čili miltelių 1 kupinas a.š .
- Aliejus kepimui .
Gaminimo eiga:
Susmulkintą svogūną dedam į įkaitinta keptuvę su aliejum ir ant silpnos kaitros patroskiname kartu su susmulkinta paprika .Kada jau suminkštėja daržovės bereme voveraites ir pabarstome čili milteleis.Gerai išmaišome ir berem cukrų. Cukrui ištirpus dar patroškinti maišant ir palikti atvėsti. Kol atauš susipjaustome silkę juostelėm ja išklojam į aukštą bei siauresnį indą. Ir visą ataušusį mišinį užbereme ant viršaus uždengeme ir padedam į šaldytuva pastovėti bent porai valandų .Valgyti galit tiek vieną ,tiek su duona ar net virtomis bulvėmis :)
SKANAUS :)*
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą