Reikės:
- Avinžirnių apie 300g.
- Kiaulienos arba jautienos (galima maišyto) faršo apie 400g.
- Dvi nedidelės paprikos
- Du nedideli svogūnai
- Dvi skardinės koncervuotų smulkintų pomidorų
- 4 skiltelės česnako
- Prieskoniai saldžios paprikos,aštrios paprikos,juodų pipirų,druskos,baziliko,raudonėlio.Visų pagal skonį.
- 4 valgomi šaukštai pomidorų padažo.
- Fermentinio sūrio.
Gaminimas labai paprastas avinžirnius iš vakaro užsimerkit ir pries ruošdami išsivirkit.Tada gilioje keptuvėje patroškiname susmulkintą svoguną,papriką ir česnaką ant silpnos kaitros.Dedame faršą ir padidinę kaitrą maišant kepam kol faršas taps birus ir iškarto sumažiname ugnį užbarstom visų prieskonių išmaišom ir uždengem dankčiu, leidžiame pasitroškinti keletą minučių .Pasitroškinus suberem pomidorus su visom sultim ir dedam pomidorų padažą , suberem avinžirnius ir gerai išmaišom. Uždengem ir dar leidžiam pasitroškinti 10-20min. Patiekite su tarkuotu sūriu.
SKANAUS :)*