2013 m. kovo 5 d., antradienis

Vištienos piršteliai ir česnakinis padažas


Reikės:
  • 1 vištienos krutinėlė
  • prieskoniai vištienai
  • 5 skiltelės česnako (galima ir daugiau ,bet nebūtina)
  • Pusė citrinos
  • Kukurūzų miltai
  • 2-3 kiaušiniai 
  • Džiuvėsėliai (aš naudoju stambesnius pabarstukus)
  • Aliejus kepimui

Taigi susipjaustome vištienos krutinėlę juostelėms .Išprieskoniuojam prieskoniais ir įspaudžiam česnaką bei citriną ir pamarinuojame apie valandą galima ir ilgiau :)

Ruošiamės kepti pirmiausia pasiruoškit vištieną . Pirmiausia pavoliojame į kukurūžų miltus,į kiaušinį ir poto į pabarstukus.Taip visus gabaliukus.Pasiruošus visus gabaliukus įkaitiname aliejų maždaug 180-190 lapsnių inde .Aliejaus pilkit per gerą centimetra nuo dugno.Tada dedame vištienos gabaliukus ir kepam vartant kol gražiai apskrus. Dėkit ant vienkartinio popieriaus ar į sietelį ,kad riebalai nusigertų.
Česnakinis padažas:
  • Nedidelis česnakas
  • Majonezas
  • Riebi grietinėlė arba natūralus jogurtas (grietinėlė man skaniau)
  • Švieži arba džiovinti krapai.

Mmmmmm kaškada pabandžiau ir begalo gradutis manau jum taip pat patiks labai paprasta pasigaminti.Taigi išspaudžiam česnako skilteles.Pilame grietineles hm maždaug trečę dalį stiklinės tiekpat ir majonezo gerai išmaišom ir dadedam dar šaukštą majonezo šlakelį grietinėles ir taip kol gausis nei per trištas nei per skystas padažas ir nesijaustu vien česnakas :)Tada dedame krapus pagal skonį išmaišom ir padedam šaldytuve atšalti :)

Vištieną pateikeme kartu su padažu ir Skanaus tiesiog puikus ir sotus užkandis :)
SKANAUS :)*

Gardūs kukuliukai ''Firminis''


Jums reikės:)
Kukuliukams:
  • ~0,5 kg kiaulienos faršo
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1-2 riekelių batono
  • Pieno (batonui pamirkyti)
  • Druska
  • Pipirai
Padažui:
  • 1 Svogūno
  • Tirpinto sviesto ar margarino gerą šaukštą
  • Pieno apie 0,5 stiklinės
  • Miltų 1 valgomasis šaukštas
Garnyrui:
  • 2 nedidelės plautos morkos
  • Kalafioro
  • Brokolio
  • Bulvių
Gaminame:
Kukuliukus - Sutarkuojame per smulkę tarką į dubenį  svogūną.
                   Batono žievelę nupjaustome dedam į dubenį užpilame šiektiek pieno,kad įsigertu ir su šakute sutrinam ,kad gautūsi košelė.
Dedam faršą gerai išminkom.Tada paprieskoniuojame druska bei pipirais .Vėl gerai išminkom ir pradedam formuoti nedideliu kukuliukus.Pavoliojame kiekvieną rutuliuka lengvai į miltukus ir juos apkepiname keptuvėja.Kada jau lengvai apkepa dedam juos į puodą.Užpilame vandeniu,kad apsemtu ir leidžiame troškintis.
Padažas - Svogūna susmulkiname ir dedame kartu su kukuliukais troškintis troškinam 20-25 min. Kol troškinamės toliau ruošiam padažą.Į atskira inda dedam ištirpintą sviesta ,miltus bemaišant pilame pieną.
Baigent troškintis šiektiek nupilame vandens ir pilam paruoštą padažą į puodą su kukuliukais ir svogunais gerai išmaišome ir pašildom dar .Turi pasidaryti tirštas padažas.
Garnyrui - Iš bulvių pasidarom bulviū košę (manau nereik sakyti kaip ją darytis :))
O daržoves ruoškite taip .Morkas dar kart gerai nuplauname supjaustome apie puses cm. griežinėliais ir dedame į puodą virti (verdam apie 9min).Tada dedame kalafiorus (paverdam apie 8min) ir poto dedame brokolius (kuriuos paverdame dar kokias 5 min) 
Viskas tik beliko paserviruoti pagal savo fantaziją:)
Skanaus mielieji :)*