Jums reikės:)
Kukuliukams:
- ~0,5 kg kiaulienos faršo
- 1 nedidelio svogūno
- 1-2 riekelių batono
- Pieno (batonui pamirkyti)
- Druska
- Pipirai
- 1 Svogūno
- Tirpinto sviesto ar margarino gerą šaukštą
- Pieno apie 0,5 stiklinės
- Miltų 1 valgomasis šaukštas
- 2 nedidelės plautos morkos
- Kalafioro
- Brokolio
- Bulvių
Kukuliukus - Sutarkuojame per smulkę tarką į dubenį svogūną.
Batono žievelę nupjaustome dedam į dubenį užpilame šiektiek pieno,kad įsigertu ir su šakute sutrinam ,kad gautūsi košelė.
Dedam faršą gerai išminkom.Tada paprieskoniuojame druska bei pipirais .Vėl gerai išminkom ir pradedam formuoti nedideliu kukuliukus.Pavoliojame kiekvieną rutuliuka lengvai į miltukus ir juos apkepiname keptuvėja.Kada jau lengvai apkepa dedam juos į puodą.Užpilame vandeniu,kad apsemtu ir leidžiame troškintis.
Padažas - Svogūna susmulkiname ir dedame kartu su kukuliukais troškintis troškinam 20-25 min. Kol troškinamės toliau ruošiam padažą.Į atskira inda dedam ištirpintą sviesta ,miltus bemaišant pilame pieną.
Baigent troškintis šiektiek nupilame vandens ir pilam paruoštą padažą į puodą su kukuliukais ir svogunais gerai išmaišome ir pašildom dar .Turi pasidaryti tirštas padažas.
Garnyrui - Iš bulvių pasidarom bulviū košę (manau nereik sakyti kaip ją darytis :))
O daržoves ruoškite taip .Morkas dar kart gerai nuplauname supjaustome apie puses cm. griežinėliais ir dedame į puodą virti (verdam apie 9min).Tada dedame kalafiorus (paverdam apie 8min) ir poto dedame brokolius (kuriuos paverdame dar kokias 5 min)
Viskas tik beliko paserviruoti pagal savo fantaziją:)
Skanaus mielieji :)*
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą