2013 m. kovo 5 d., antradienis

Vištienos piršteliai ir česnakinis padažas


Reikės:
  • 1 vištienos krutinėlė
  • prieskoniai vištienai
  • 5 skiltelės česnako (galima ir daugiau ,bet nebūtina)
  • Pusė citrinos
  • Kukurūzų miltai
  • 2-3 kiaušiniai 
  • Džiuvėsėliai (aš naudoju stambesnius pabarstukus)
  • Aliejus kepimui

Taigi susipjaustome vištienos krutinėlę juostelėms .Išprieskoniuojam prieskoniais ir įspaudžiam česnaką bei citriną ir pamarinuojame apie valandą galima ir ilgiau :)

Ruošiamės kepti pirmiausia pasiruoškit vištieną . Pirmiausia pavoliojame į kukurūžų miltus,į kiaušinį ir poto į pabarstukus.Taip visus gabaliukus.Pasiruošus visus gabaliukus įkaitiname aliejų maždaug 180-190 lapsnių inde .Aliejaus pilkit per gerą centimetra nuo dugno.Tada dedame vištienos gabaliukus ir kepam vartant kol gražiai apskrus. Dėkit ant vienkartinio popieriaus ar į sietelį ,kad riebalai nusigertų.
Česnakinis padažas:
  • Nedidelis česnakas
  • Majonezas
  • Riebi grietinėlė arba natūralus jogurtas (grietinėlė man skaniau)
  • Švieži arba džiovinti krapai.

Mmmmmm kaškada pabandžiau ir begalo gradutis manau jum taip pat patiks labai paprasta pasigaminti.Taigi išspaudžiam česnako skilteles.Pilame grietineles hm maždaug trečę dalį stiklinės tiekpat ir majonezo gerai išmaišom ir dadedam dar šaukštą majonezo šlakelį grietinėles ir taip kol gausis nei per trištas nei per skystas padažas ir nesijaustu vien česnakas :)Tada dedame krapus pagal skonį išmaišom ir padedam šaldytuve atšalti :)

Vištieną pateikeme kartu su padažu ir Skanaus tiesiog puikus ir sotus užkandis :)
SKANAUS :)*

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą