Proporcijas maždaug apskaičiuokit pagal kokio dydžio skardą ''klosite'' Mano buvo vidutinio dydžio tai aprašysiu kiek ko aš dėjau. :)
Vidutinio dydžio skardai reikės:
- 4 - vidutinio dydžio bulvių.
- 4-5 nedidelių morkų.
- Šalto rūkymo įvairios mėsytes : kaimiškų lašinuku (riebesnių) , rūkytos deros,kumpelio (liesos) (riebios ir liesios tegul būna 50 ant 50 %)
- 1- didelis svogūnas.
- 1-žalioji paprika.
- Fermentinio sūrio ~ 200g. tarkuoto ir 4 lapeliai plonai pjaustyto kitokios rūšies.
- 4 kiaušinių
- 3 v.š. natūralaus jogurto (galima ir grietinės)
- Pipirų
- Prieskoninių žolelių (raudonėlis,mairūnas,petražolės)
Bulves ir morkas nuplaunam ir su lupynom išverdam kol suminkštės.
Kol verda bulvės su morkom susismulkiname svogūną.
Papriką
Rūkitas mėsytes.
Sūrį susitarkuojame lapelius paliekam kaip būta :))
Bulvės ir morkos jau bus išvire tad jas atvėsiname ir nulupame (jaigu naudojote šviežės ar plautas morkas lupti nebūtina).Morkas susmulkiname.
Bulves supjaustome griežinėliais ir išklojame taukais išteptą skardą (ašdėjau ant folijos išteptos,bet nerekomenduoju nebūtina)
Susmulkintus svogunus ir paprika keptuveij patroškiname taip pat vėliau dedame ir rūkytą mėsyę.Viska lengvai apkepame.
Taigi apkepus dedame ir gražei išsklaidom skardoje ant bulvių.
Ant viršaus išsklaidome morkas.
Tada kiaušinius ir jogurtą išsiplakame kartu su pipirais ir prieskoninėm žolelėm.
Ir užpilame ant viršaus ir bereme tarkuotą sūrį poto sūrio lapelius viska lengvai paspaudžiame ir dar pabarstome prieskoninėm žolelėm (žoleliu nepagailėkit visada skaniau nuteikia jų aromatas)
Viską paruošus dedam į įkaitintą orkaitę maždaug 210° ir kepti apie 30minučiu kol sūris gražei parusvės.
Begalo gardus ir sotus patiekalas labai tinka su gaiviom salotom.
SKANAUS MIELIEJI :)*