Jum reikės:
Vieno ar pusantro raudonojio svogūno
Nedidelės skardinės koncervuotų luptų pomidorų savo sultyse
Alyvuogių aliejus
Arbatinis šaukštelis cukraus
Džiovinto baziliko arba raudonėlio (galima abiejų)
Druskos
Gaminame:)
Į indą pilame alyvuogių aliejaus ,kad padenktų dugną.Dedame susmulkintą svoguna lengvai patroskiname.Kol troškinasi susismulkiname pomidorus.Tada ir juos dedame į inda su svogūnais bereme cukrų džiovintus bazilikus ar raudonėliu ,pagal skonį druskos.Supilam iš skardinių likusias sultis ir ant silpnos ugnies troskiname apie 20 min.Galima dar su blenderiu susmulkinti iki tyres ,bet čia jau kaip kam patinka :)
Šis padažas klasikinis picos padui tepti,bet galima naudoti kur tik jums patinka :)
SKANAUS :)*