2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Marinara padažas


Jum reikės:
Vieno ar pusantro raudonojio svogūno
Nedidelės skardinės koncervuotų luptų pomidorų savo sultyse
Alyvuogių aliejus 
Arbatinis šaukštelis cukraus
Džiovinto baziliko arba raudonėlio (galima abiejų)
Druskos
Gaminame:)
Į indą pilame alyvuogių aliejaus ,kad padenktų dugną.Dedame susmulkintą svoguna lengvai patroskiname.Kol troškinasi susismulkiname pomidorus.Tada ir juos dedame į inda su svogūnais bereme cukrų džiovintus bazilikus ar raudonėliu ,pagal skonį druskos.Supilam iš skardinių likusias sultis ir ant silpnos ugnies troskiname apie 20 min.Galima dar su blenderiu susmulkinti iki tyres ,bet čia jau kaip kam patinka :)
Šis padažas klasikinis picos padui tepti,bet galima naudoti kur tik jums patinka :)
SKANAUS :)*


Lengvai pagaminamas gardus pyragas ''Meduoliukas''


Reikės:
  • 0,5 uogienės (tinka tiršta slyvų ,uobolių,aviečių..aš dariau su obuolių)
  • 3 kiaušiniai
  • Pusę stiklinės cukraus (jai uogienė labai saldi galima dėti ir mažiau)
  • 3 nubraukti šaukšteliai sodos (kepimo milteliai netinka)
  • 2 kupini valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 stiklinės miltų
  • sviesto (ištepti formai)
Gaminame:
Kiašinius su cukrum gerai išplakame.Kitam inde pilame pasirinktą uogienę bereme sodą ,majonezą ir labai gerai išmaišom kol suputos.Tada berem miltus suplaktą kiaušinį išmaišom pilam į pasirinktą indą išteptą sviestu.Dėti į įkaitintą 170-180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 50 min.Iškeptą galima papuošti kaip tik nori. Pyragas labai skanus panasus į meduolį:)
SKANAUS :)*