2013 m. vasario 13 d., trečiadienis

''Mona-Šči'' sriuba :)



Ši sriuba mano pačios patobulinta rusiškoji щи:)

Taigi jums reikės :

  • 1 didelio svogūno
  • 3-5 česnako skiltelių 
  • 1-2 morkos
  • 2 mažos arba 1 didelė skardinė koncervuotų luptų pomidorų savo sultyse 
  • 3-4 bulvės
  • nedidelis kopūstas
  • 1-2 šaukštai pomidorų padažo 
  • Šviežių baziliko lapelių (galima ir džiovinto baziliko,bet juos berkit kartu su pomidorais)
  • Druska
  • Aliejus
Taigi susmulkinam svoguną ir česnaką.Sutarkuojame morkas.Supjaustome kūbeliais koncervuotus pomidorus(sulčių neišpilkite jų prireiks).Bulves taip pat supjaustome kūbeliais.Ir supjaustom svogūną juostelėm(labai nesusmulkinkite)Baziliko lapelius suplėšykite maždaug lapelį į dvi dalis(plėšant lapelius jie nepraranda savo maistinių savybių).Viską pasiruošus pradedame ruošti pačę sriubą :)Į puodą pilame aliejaus ,kad užsemtų pilnai dugną lengvai įkaitiname ir berem morkas su svogunais, tada patroškinam kol suminkštės ir berem česnaką dar keles minutes patroškinam labiau įkaitinam puodą ir berem pomidorus viską gerai išmaišom įdedam pomidorų padažą vėl išmaišom(galima bekepinant jai mėgtate aštriau įberti saldžios paprikos milteliu) ir pilam pomidorų sultis likuses iš koncervuotų pomidorų skardinių išmaišom ir keles min leidžiam pasitroškinti.Berm bulves ir užpilam šiektiek vandens,kad pilnai užsemtų bulves ir berem ant viršaus kopustus.Sumažinam šiektiek ugnį uždengem dankčiu ir leidžiam pasitroskinti maždaug 20 minučių (stebėkite ,kad vandens netruktų ir nepradętų svilti)Po 20 minučių viską išmaišome ir pilame tiek vandens ,kad gautūsi vidutinio tirštumo sriuba ibereme pagal skonį druskos vėl viską išmaišom ir verdam ,kol suminkštės kopūstas ir išvirs bulvės tada jau berem baziliko lapelius paverdam keles minutes,o tada SKANAUS!!!!:)Pasakiško skonio sriubytė :)
P.S-Kas mėgsta gali sau atskirai pagardinti sriubytę keleis lašeliais acto:)